Rose gouden sieraden

Rose gouden sieraden

Iedere vrouw houdt ervan: rose gouden sieraden. Maar waarom vinden vrouwen juist deze kleur sieraden nou zo mooi en leuk? De kleur bestaat eigenlijk ergens tussen luxe en fashion in. Het is niet tijdloos, maar aan de andere kant zie je de kleur wel weer vaak terugkomen. Op dit moment is de kleur rose goud weer helemaal hip. De voornaamste reden hiervoor is dat voor electronica, zoals de Apple iPhone en de Samsung Galaxy telefoons verkrijgbaar zijn in deze uitermate populaire kleur.

Het is een feit dat kleuren met gevoel en emoties verbonden zijn. Je kan niet uitleggen waarom mensen sommige kleuren leuker vinden dan andere kleuren en waarom men rose goud voor sieraden kiest in de plaats van witgoud. Je kan echter wel nagaan hoe mensen zich voelen wanneer ze een bepaalde kleur zien of wanneer ze een bepaalde kleur in hun sieraden hebben verwerkt.

De kleur rose staat voor compassie, warmte, een kleur die heel veel aantrekkingskracht heeft. De kleur rose kan als wapen gezien worden tegen de hedendaagse stress die de mens tegenwoordig heeft. Men wordt rustig als men de kleur rose ziet. Rose gouden sieraden zijn meelevend, omdat het een soort van gevoel van vrede uitstraalt. Soms kan alleen goud soms direct overkomen, maar wanneer er de kleur rose in is verwerkt dan wordt het gouden aspect plotseling veel subtieler en wordt het door de meeste mensen wel geaccepteerd als een mooie kleur voor sieraden.

Zoals al eerder gezegd, communiceert rose goud niet alleen warmte en vrede maar ook luxe en welvaart. Dit verklaart de enorme populariteit van de kleur in Aziƫ. Wanneer je rose gouden sieraden draagt in Aziƫ dan laat je zien dat je de trend volgt en dat je aandacht besteed aan hoe je er uitziet.

Maar terug naar de vrede en de kalmte die de kleur uitstraalt. Juist in de huidige tijd van hectiek en stress, heeft de mens behoefte aan een oase van kalmte en vrede. Dit is volgens veel wetenschappers de reden waarom tegenwoordig steeds meer bruiden kiezen voor sieraden met de kleur rose goud.