Aquamarijn

Aquamarijn

Aquamarijn sieraden zijn simpelweg prachtig. Aquamarijn is een lichte, zachte kleur blauw die nog het meest doet denken aan een prachtig blauwe zee in een tropisch land. Deze steen staat dan ook wel bekend als de zeewatersteen en werd in de oudheid door zeelieden gedragen om hen te beschermen tegen de gevaren van het leven op zee. De Grieken en Romeinen gebruiken Aquamarijn al als teken van liefde en trouw. Het is dan ook niet gek dat deze steen veel wordt gebruikt als cadeau in het teken van liefde. En ook tegenwoordig zie je deze steen terug in veel cadeaus. Het kost een lange tijd voordat de aarde door verschuivingen van gesteente een mooie steen heeft gevormd. Een lang geologisch proces tot perfectie. De meeste stenen die gevonden worden zijn niet perfect en dan ook niet geschikt voor bewerking in juwelen.

Wat betreft het gebruik van Aquamarijn in juwelen zijn ringen en oorbellen het meest populair. Bij de ringen zie je enkele stenen, maar ook drievoudige ringen of zelfs een heleboel kleine fonkelende steentjes bij elkaar. Qua oorbellen zijn hangers en prikkers prachtig gedecoreerd met Aquamarijn steentjes. Maar naast de ringen en oorbellen heb je ook kettingen en armbanden. Sommige kettingen hebben een hangertje, en armbanden zijn veelal versierd met meerdere steentjes.

Elke edelsteen is perfect voor een bepaald type persoon. De Aquamarijn is typisch een steen die door zelfbewuste, avontuurlijke jonge vrouwen gedragen kan worden. De steen is aanwezig, maar niet te opvallend. Mooi, maar niet op een manier die bij alledaagse outfits past. Klassiek, maar niet saai. Al met al, is de Aquamarijn een steen die je altijd kunt dragen en er trots op kunt zijn. Je kunt juwelen kopen in verschillende prijsniveaus en dat geldt ook voor juwelen met Aquamarijn. Vooral online is er een grote hoeveelheid aan juwelen beschikbaar, dus het is zeker het rondshoppen waard!

Net zoals vele bijzondere stenen wordt het Aquamarijn ook gebruik in edelstenen therapie. In het geval van deze steen wordt hij bijvoorbeeld in het geval van allergie├źn. Maar waarom je deze steen ook draagt, het kan bijna niet anders dan dat het een succes is!