Houten ringen

Houten ringen

Houten ringen, misschien niet iets waar je aan denkt als je op zoek bent naar een hand sieraad. Maar houten ringen kunnen voor iedereen een goed alternatief zijn als je op zoek bent naar net iets anders! Vaak zie je natuurlijk zilveren of gouden ringen, maar houten ringen geven echt een unieke draai aan dit sieraad. Maar waarom zou je nou kiezen voor houten ringen?

Allereerst is hout natuurlijk een prachtig natuurlijk product waar veel mee gedaan kan worden. In combinatie met bijvoorbeeld mooie steentjes, zand of prachtig gepolijst, alles kan. Houten ringen kom vaak rustig over en passen dan ook bij mensen die rust en balans zoeken in hun leven. Ben jij een echt buitenmens? Dan zou een houten ring het helemaal kunnen zijn voor jou.

Daarnaast zijn houten ringen duurzaam, qua stijl maar ook qua materiaal. Ze worden gemaakt van duurzaam hout en worden zonder veel poespas gevormd. Dit is goed voor het milieu en resulteert dus in een ring die rekening houdt met het de aarde waaruit het hout komt. Houten ringen blijven lang mooi en zijn tijdloos. Ze hebben wel wat onderhoud nodig, maar dit is niet veel meer dan ringen van redelijk normale materialen. Normaal zit er een beschermende laag op het hout, zodat het beschermd wordt tegen externe invloeden.

Dit soort ringen zullen niet snel uit de mode raken door hun rustieke karakter. Net zoals met regulieren zilveren of gouden ringen kunnen in houten ringen ook inscripties gemaakt worden. Op deze manier kun je jouw houten ringen helemaal personaliseren. Wellicht denk je bij houten ringen direct aan trouwringen, maar dit soort ringen kunnen ook prima dienen als vriendschapsringen. Juist door het uiterlijk en karakter van de ringen zou dit zeer toepasselijk zijn.

Houten ringen komen in vele variaties. Je hebt hele simpele dunne houten ringetjes, maar je hebt ook hele luxe, dikkere ringen met extra materialen. De luxere ringen zijn vergelijkbaar in prijs met andere ringen. Afhankelijk van het andere materiaal die gebruikt worden en de mate van handvaardigheid van de makers kunnen deze ringen wel duurder worden. Dus, is een houten ring misschien iets voor jou?