Robijn

Robijn

Met een robijn aan je hand kun je werkelijk alle kanten op


Nee, Robijn is niet alleen een wasverzachter! Een robijn is een hele waardevolle edelsteen met een dieprode kleur. De robijn staat voor kracht, energie, liefde en passie en werd vroeger in India gezien als de moeder van alle edelstenen. De robijn wordt dan ook vaak terug gezien in de kroon van een koning of koningin of andere kroonjuwelen. Een edelsteen van adel dus met een waarde die niet te onderschatten valt! Ook worden er magische en helende krachten aan de steen toegeschreven die deze steen nog opvallender maken.

De robijn behoort tot de korund familie, net zoals de saffier. Maar in tegenstelling tot de blauwe saffier, ontstaat een robijn wanneer de korund chroom bevat. Deze edelsteen staat dan ook bekend om zijn rode kleur. Deze steen is erg hard en duurzaam, maar helaas ook erg zeldzaam. De mooiste robijnen worden gevonden in Birma, maar ook in Thailand en Myanmar kunnen ze gevonden worden. Maar helaas worden natuurlijke robijnen worden bijna niet meer gevonden en daarom worden ze tegenwoordig ook kunstmatig gemaakt. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de geld bewuste fashionista’s die op deze manier deze koninklijke steen wel in hun outfit kunnen verwerken, maar hiervoor niet hun bankrekening leeg hoeven te trekken.

Robijnen worden verwerkt in onder andere ringen, kettingen en oorbellen en kunnen variëren van dieprood tot iets meer roze. Keuze genoeg dus en je zult altijd iets vinden wat bij je outfit past. Maar net zoals andere juwelen en edelstenen is niet iedereen gemaakt voor de robijn. Als je zo’n speciale edelsteen gaat kopen, moet hij natuurlijk wel goed bij je passen. Dus ben jij iemand die stevig in zijn schoenen staat en het meeste uit het leven wil halen? Kijk dan zeker eens bij de sieraden met een robijn. Hier zou zomaar iets tussen kunnen zitten wat jouw hart verovert.

Sieraden met deze edelsteen zijn door de eigenschappen en kernwaarden van de steen ook een perfecte edelsteen om cadeau te geven. Bijvoorbeeld een verlovingsring met een robijn of prachtige oorbellen voor je geliefde? Een beter cadeau kan bijna niet!