Roze diamanten

Roze diamanten

Wanneer je denkt dat gekleurde diamanten al altijd populair waren onder de mensen dan heb je het mis. Gekleurde diamanten waren namelijk tot 20 jaar geleden alleen bekend bij maar een heel klein gezelschap op de wereld. De heel zeldzame diamanten werden vroeger alleen maar verkocht door de meest exclusieve juweliers en dit was het domein voor alleen de extreem welgestelden op de wereld. Iedereen buiten deze groep wist dus nog niemand van het bestaan gekleurde diamanten.

Hier kwam in de laatste 20 jaar verandering in, want inmiddels is iedereen bekend van het bestaan van gekleurde diamanten, waaronder de roze diamanten. De meest populaire roze diamant is misschien wel de prachtige 6 karaat roze diamant die Ben Affleck aan Jennifer Lopez gaf toen hij haar ten huwelijk vroeg. Vanaf dat moment is de populariteit van de roze diamant in een razend tempo gegroeid. Tel daarbij de schaarste van diamant bij op en dan kom je tot het antwoord op de vraag waarom de roze diamant zo duur is.

De meeste roze diamanten komen uit het westen van Australiƫ. Deze mijn produceert daarnaast de champagne en cognac kleurige diamanten. En om de prijs van roze diamanten omhoog te schroeven, deed de eigenaar van de mijn er nog even een schepje bovenop door extra te investeren in de marketing. Zo werd de vraag natuurlijk nog groter bij dezelfde productie. Tegenwoordig kan men wel stellen dat de roze diamanten de meest dure natuurlijke diamanten ter wereld zijn.

De duurste diamant allertijden was een roze diamant die tijdens een veiling in Hong Kong is verkocht in 2009. Er werd in totaal een bedrag van 10.8 miljoen dollar neergeteld voor deze 5.00 karaat roze diamant.

Het kopen van een roze diamant is een beslissing die niet zomaar genomen kan worden. Het eerste aspect is simpelweg het budget. Je moet van tevoren goed bepalen wat je kan besteden, want de prijs stijgt heel snel naarmate de diamant groter wordt natuurlijk. Je dient ook goed naar de roze kleur te kijken. Hoe lichter de kleur roze hoe goedkoper.

Kortom, als je eenmaal besloten hebt om roze diamanten aan te schaffen en je hebt het budget dan heb je zeker een goede keuze gemaakt waar je nooit spijt van zal krijgen!